Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 27.04.2024, 05:32

Гірницький ЗЗСО 

І-ІІІ ст. №17

 Курахівської міської ради


Меню сайту
Статистика сайту
Головна » 2018 » Травень » 23 » Правила руху при перетині залізничного переїзду
12:14
Правила руху при перетині залізничного переїзду

Іноді здається, що в ПДР зазначено практично всі. Як правильно поводитися на вулиці, як правильно роз'їхатися на перехресті. Детально прописані і правила переїзду залізничного переїзду. А все одне, ми раз за разом читаємо про нещасних випадках саме на рейках. А наслідки таких нещасть дуже важкі, гинуть люди, да не по одному.

 

 

 

Як уникнути подібних нещасних випадків? Для цього необхідно чітко уявляти собі правила руху на залізничому переїзді. Спробуємо розкрити цю тему трохи докладніше.

Отже, перш за все, нам необхідно сформулювати саме поняття «залізничний переїзд». Насправді це «перетин дорожнього полотна і дороги». Навіщо він організується — питання тривіальний. Звичайно, для того щоб водій міг перетнути колію в абсолютній безпеці. Більш того, переходити або переїжджати залізницю в інших місцях прямо заборонено ПДР. Сам переїзд може бути обладнаний шлагбаумом (найчастіше до нього додається черговий, як би дивно це не звучало, і звукове сповіщення) і без оного.

Необхідно відразу сказати, що аварії з-за виходу з ладу обладнання безпосередньо самого залізничного переїзду (та того ж шлагбаума) відбуваються дуже і дуже рідко. А основна причина нещасть — порушення правил проїзду залізничних переїздів самими водіями. Роблять вони це через неуважність, а багато хто свідомо порушують Правила. На жаль, правова культура у нашому суспільстві перебуває на зародковому рівні.

Подібний переїзд в обов'язковому порядку оснащується необхідними дорожніми знаками (а саме знак 1.2). На одному стовпі з ним, як правило, встановлюється додатковий покажчик 1.4.1, який вказує дистанцію до залізничного переїзду. Тут принцип дуже простий: три червоні риски під нахилом — 150 метрів, дві — сто метрів, одна — 50 метрів. 

При перетині залізничних шляхів не варто поспішати!!!

Тут немає нічого складного. Якщо шлагбаум опущений, та ще й працює сигналізація — проїзд однозначно закритий. Встаньте на відстані 5 метрів і чекайте. Поїзд пройде, шлагбаум підніметься, сигналізація вимикається — тепер можна їхати. В разі поломки обладнання контроль над рухом повинен взяти на себе черговий.

Переглядів: 399 | Додав: Kerly | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Корисні посилання


Національна дитяча гаряча лінія Національна гаряча лінія

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz