Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 22:13

Гірницький ЗЗСО 

І-ІІІ ст. №17

 Курахівської міської ради


Меню сайту
Статистика сайту
Головна » 2018 » Жовтень » 10 » Покрова-покровителька козаків
07:20
Покрова-покровителька козаків

Повернувшись сторінками історії в минуле, ми довідуємось, що свято Покрови Божої Матері було встановлене у Константинополі на згадку про дуже важливу подію. Коли столиці загрожувала небезпека, мешканці зібралися помолитися до храму. Присутній там Святий Андрій побачив дивне видіння: стояла Пресвята Богородиця і, тримаючи в руках омофор, покривала ним людей. Сама Богоматір щиро молилася, і ця молитва врятувала місто та його мешканців.

 

Україна також віддає свою пошану Покрові Божої Матері. Усім нам відомо, що великого значення цьому дню приділяло козацтво Запорозької Січі, у яких була і церква Покрови.

 

У проповіді митрополита УАПЦ Василя Липківського звучали такі слова: «Погляньте на давню ікону Запорозької Божої Матері. З яким почуттям дивляться на Пресвяту Діву Марію запорожці – старшина з шаблями за поясом! Яка в їхніх очах готовність і самим послужити для свого народу, взяти на себе хоч частину, хоч кінчик того небесного омофору, щоб полегшити скорботи та біди свого народу, і в цей спосіб з’єднатися з Небом!»

 

Можна потішитися тому, яка щира віра в заступництво Божої Матері була у козаків, як вони вболівали за знедолену неньку-Україну.

 

Щороку у день Покрови у всіх містах і містечках, селах і селищах України проходять різноманітні заходи, якими українці доводять свою причетність до роду козацького. У церквах проводяться богослужіння на честь Матері Божої, Заступниці козацтва українського.

 

Втішаймося з того, що живемо у вільній Україні, під Покровом Богоматері, її заступництвом.

 

Дідам-прадідам адресовані вдячні слова вдячних нащадків: «Як це гордо – бути козаком. Як добре, що ми – діти козацького роду!»

 

Отож, учімось і ми, учімо наших дітей-онуків мати таку силу, витримку, бажання щиро вірити у Покрову Божої Матері –  і все добре завжди буде поруч, бо саме зараз поміч Богородиці нам усім так потрібна.

 

У славний день пам’яті Пресвятої Богородиці Всеукраїнська асоціація пенсіонерів вітає членів своєї організації, а також усіх літніх людей України. Нехай Діва Марія Покровом оберігає увесь люд український, а в наших серцях пробудить віру, запалить ще більшу любов до ближнього свого.

Переглядів: 465 | Додав: Kerly | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Корисні посилання


Національна дитяча гаряча лінія Національна гаряча лінія

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz