Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 18:08

Гірницький ЗЗСО 

І-ІІІ ст. №17

 Курахівської міської ради


Меню сайту
Статистика сайту
Головна » 2018 » Березень » 21 » Декада суспільно-гуманітарних дисциплін
13:45
Декада суспільно-гуманітарних дисциплін

Декада суспільно-гуманітарних дисциплін в Гірницькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №17 розпочалась із «Шевченківського тижня». Початком урочистостей стала святкова лінійка «Славний співець українського народу», присвячена життю і творчості  Т.Г.Шевченка. Учні згадали життєвий шлях великого Кобзаря і зачитали найбільш відомі поезії письменника.  На закінчення лінійки діти заспівали одну з найкращих українських пісень.

 

Досить цікавим для учнів 5-11 класів виявився фестиваль літературних газет «Згадаймо великого Кобзаря!», у ході якого діти проявили свої творчі здібності і показали сталі знання з біографії і творчості Т.Шевченка.

    Проведення брейн-рингу «Славний співець українського народу», проведеного  з учнями 8-11 класів дозволив ширше повторити відомості про письменника, які є обов'язковими в тестах ЗНО з української літератури. Переможці і учасники були нагороджені похвальними грамотами. 

Яскравим закінченням «Шевченківського тижня» став виступ літературної групи «Шевченко у моєму серці», який був проведений для учнів 1-4 класів. Діти заслухали найбільш відомі поезії Кобзаря, з якими будуть знайомитись у старших класах.

Впродовж усієї декади суспільно-гуманітарних дисциплін  учні 5-11 класів мали змогу розгадувати літературні кросворди і відповідати на цікаві запитання з улюблених творів зарубіжних письменників, а також пригадати героїв улюблених казок.

Для учнів 5, 10 класів були проведені п’ятихвилинки:  розіграші цікавих питань з зарубіжної літератури, які змушували учнів логічно думати над розв’язанням  питань.

Найбільшу активність при проведенні тижня взяла учениця 8 класу Борзова Альбіна, яка створила яскраві газети «Навколо зарубіжної літератури» та «Вокруг русского       языка ».

 

        Для учнів 2 класу учителем історії  був проведений урок історії, у ході якого учні ознайомилися з цікавими фактами з історії України.

В 5 – 11 класах були проведені інформаційні хвилинки «Видатні події року».

Також було створено газету «Історія навколо нас», у якій висвітлено яскраві історичні постаті історії України.

Для учнів були проведені інтелектуальні перерви «Веселий ярмарок», де учні відповідали на питання з зарубіжної літератури та історії

      Метою проведення  заходів з англійської мови є удосконалення знань, вмінь та навичок отриманих на уроках англійської мови, розширення світогляду та ерудиції учнів; розвиток їх творчих здібностей, самостійності, естетичних смаків; виховання любові й шанування людей свого рідного краю і країни, мова якої вивчається, а також формування вміння концентрувати увагу, логічно викладати думки, заохочувати учнів до роботи над собою; виховувати інтерес до вивчення англійської мови.
   Учні  6 класу взяли участь у « Заочній подорожі Англією»У ході заходу була надана можливість за допомогою інформаційних технологій представити  свої знання на задану тему. Метою заходу було навчити учнів  висловлювати свої знання, використовуючи вивчений лексичний матеріал в усному мовленні.
    Протягом тижня була проведена  виставка творчих робіт «Мої перші кроки у вивченні англійської мови» серед учнів  початкових класів. Мета заходу: виховувати та підтримувати в школярів мотивацію до оволодіння іноземною мовою; розширити знання учнів про культуру країни, мова якої вивчається; формувати лінгвокраїнознавчу компетенцію школярів, навчити учнів працювати з додатковою літературою,а також формувати навички ведення документації та естетичного оформлення матеріалів.
        Також  було проведено інтелектуально-пошукову гру «Quest» для учнів  10 класу. Учасники були поділені на команди. Запропоновані завдання охоплювали весь вивчений матеріал, і діти з цікавістю виконували всі поставлені перед ними завдання. Метою цього заходу було формування в учнів позитивного ставлення до англійської та виховання  почуття відповідальності.  

     У цілому, декада суспільно-гуманітарних дисциплін пройшла цікаво, захоплююче і пізнавально.

Учні школи могли взяти участь у виставці малюнків до творів, які найбільше подобаються.

 

     У цілому, декада суспільно-гуманітарних дисциплін пройшла цікаво, захоплююче і пізнавально.

 

Переглядів: 307 | Додав: Kerly | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Корисні посилання


Національна дитяча гаряча лінія Національна гаряча лінія

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz